Expeditiebedrijf H. Nijdam BV, specialist in transport sinds 1935

Al sinds 1935 is Expeditiebedrijf H. Nijdam specialist in (inter-) nationaal transport, expeditie, op- & overslag en diverse logistieke en technische oplossingen. Wij bedienen een zeer trouwe klantenkring met betrouwbare dienstverlening.

1935 - oprichting beginjaren van ons bedrijf

In 1935 begon Andries Nijdam sr. zijn stadsbesteldienst aan het Schuitendiep in Groningen. De vraag van klanten breidde zich al snel uit naar transport van goederen buiten Groningen. De oprichter beantwoordde deze vraag door de werkzaamheden uit te breiden tot over heel Nederland. Hoewel het niet gemakkelijk was, overleefde ons bedrijf de zware jaren van de Tweede Wereldoorlog.

Vragen? Direct contact

1953 - overname van het bedrijf

In 1953 trok Andries Nijdam sr. zich terug. Zijn zoon Hendrik nam de zaak over en breidde de bedrijfsvoering verder uit. Zo ontstond er in de jaren van de wederopbouw vraag naar internationaal transport en expeditie. Hendrik Nijdam anticipeerde op deze vraag en zorgde daarmee voor sterke groei van ons bedrijf. De ruimte aan het Schuitendiep werd te klein en ons bedrijf verhuisde, eerst naar een ruimere locatie aan het Voormalig Klein Poortje en in 1959 naar de Peizerweg 144 in Groningen.

1964 - oprichting van ons kraanbedrijf

In 1964 werd ons kraanbedrijf opgericht. Aanleiding was de vraag van een van onze trouwe klanten om gasbuizen te gaan vervoeren. Dit bleek een belangrijke volgende stap in de groei van ons bedrijf. In 1970 was onze ruimte te klein geworden. We kochten een aangrenzend perceel met gebouwen erbij. Zeven jaar later breidden we onze dienstverlening uit met bouwkranenservice en openden wij onze nevenvestiging in België.

1980 - nieuwe locatie en uitbreiding met productie en werkplaats

In 1980 namen wij onze huidige transportterminal aan de Peizerweg 99 in gebruik. Deze locatie bood ons de ruimte voor oprichting en inrichting van onze moderne truckwerkplaats. Al snel namen wij de bekende trailerproducent Zwalve uit Oude Pekela over.

1987 - de derde generatie aan het roer

In 1987 nam de derde generatie van de familie Nijdam de directie over. Met dezelfde bezieling staat de familie Nijdam nog altijd aan het roer van ons prachtige familiebedrijf. Ons bedrijf heeft bewezen economische stormen te kunnen doorstaan. Wij blijven u nog graag vele jaren van dienst.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hebt u een vraag of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met u!